понеділок, 16 серпня 2010 р.

Замітки про всяке

Давно нічого тут не писав, то вирішив дещо накалякати.

1. Про згадуваний раніше відеоредактор OpenShot.
Після грандіозного опитування про необхідні функції, з великою помпою було анонсовано "нововведення" в "відеоредакторі" (тепер вже в лапках): редактор 3Д титрів! Я був просто в шоці! Це при тому, що в редакторі не реалізовано практично ніякого базового функціоналу для звичайного монтажу. Відеопереходи -- є, але ними користуватися неможливо, набір швидких клавішів (яких на пальцях однієї руки) взято невідомо звідки... Ну і так далі. Мій пост з критикою проігноровано, -- щоб не затьмарювати десятки хвалебних відгуків про "мегакруту фічу". Ну і в топку! Буду використовувати kdenlive, там схоже люди більш розуміють, що вони програмують і напевне самі щось в ній монтують.

2. Ломографія
Попався фотик ЛОМО ЛК-А. Ніби звичайна совєтська мильниця. Ан, ні! Це родоначальник цілого напряму в фотографії.
Ломографія, російська версія статті більш розгорнута.
Історія ломографії
Кумедна історія передирання створення ЛОМО ЛК-А

Вигрібши серед різного хламу рулон плівки спробував поломографічити:
Lomography

3. "Теплий ламповий звук"
Давно збирався і ось скльопав макет покищо одного каналу підсилювача на лампі 6Ф3П по схемі А. Манакова.
Перше ввімкнення ознаменувалося ефектним спалахом плавкого запобіжника! Як добре, що я не полінувався його впаяти! Проблема, як я і підозрював (але вирішив ризикнути, для чого і впаяв запобіжника), проблема була в переплутаній полярності діодів у містку випрямляча. Перепаяв, поміряв статичні режими, ніби все нормально. Втикнув лампу, почекав розігріву накала, вмикаю "анодне" і чудо -- пішов звук. Притому несподівано чистий і насичений, як для такої простої конструкції. Гучномовець - від старої Рігонди, але звук більш-менш. Тепер вмикаю і слухаю всіляку гітароакустичну музику. Знайду ще трохи часу, дороблю другий канал для стерео, і якийсь більш культурний корпус.
І наостанок даю посилання на симптоми хворих на ТЛЗ. Сподіваюся я не дійду до нарізки електронами правильних траекторій в кабелях, визначення напрямків проводів і т.п.

Мій усь:
Tube Amp

Немає коментарів: