пʼятницю, 19 жовтня 2007 р.

Тю!

Тю!

4 коментарі:

peter сказав...

Браво! Я радий, що Ви, Авторе, відкрили нову сторінку. Її назва дуже промовиста. Кожен може вкладати своє розуміння. Наприклад, дуже легко створити певний асоціативний ряд, всього ще раз повторивши це це славне "тю!"- вийде тю-тю! Клас! але це тільки один приклад із безлічі можливих. Словом, Ви зробили перший крок, і я Вас вітаю. Все ж не стоїте на місці, а це радує. Поки що, крім цього вигуку захоплення, бцльше не спроможний нічого путнього видати, але я протягом вихідних обдумаю Ваше "тю" і вірю, що у мене з'являться деякі думки. До побачення!

peter сказав...

До речі, Ви вносите вагомий вклад у популяризацію вигуку "тю" в україномовному середовищі. Хотілося б почути особисто від Вас, у яких випадках Ви вживаєте "тю" і які значення визначаєте за цим "тю". Отож чекаю Ваших пояснень!

peter сказав...

Великий тлумачний словник подає такі значення: ТЮ, ТЮ-ТЮ, ТЮ-ТЮ-ТЮ, виг., розм. 1. Уживається для вираження здивування, невдоволення, розчарування, насмішки і т. ін. ** Тю (тю-тю) на тебе (на вас і т. ін.)! – вигук, що має на меті зупинити або заспокоїти кого-небудь, хто сказав дурницю або розкричався, розгаласувався. 2. Крик під час переслідування звіра на полюванні, який означає: "Держи його!". (Я навів цитату для того, щоб Ви скоріше ввійшли в курс справи).

peter сказав...

Ви знаєте, можна запідозрити, що коли Ви використовуєте це "тю", то Ви навмисне не говорите всього вислову, а маєте його на увазі, кажу про вислів "тю на вас" чи "тю на тебе". А він дуже емоційно забарвлений і виражає пряме (не надто поважне) ставлення до слухача. Так що тим більше є потреба в тім, щоб Ви висловилися, за якої ситуації Ви використовуєте "тю" і що хочете цим "тю" сказати.